Aneka Resepi Jantung Pisang. Rendam dalam air garam selama lima minit. Yang penting, kuantiti ayam / daging dan jantung pisang mesti sama.
Sama ada daripada jenis pisang nipah,tanduk,nangka atau pun pisang abu. Teresek jantung pisang merupakan sebuah menu yang enak dimakan dengan nasi panas atau diratah begitu sahaja. Botok jantung pisang itu sendiri merupakan olahan jantung pisang yang dicampur dengan kelapa dan aneka bumbu serta.
Teresek jantung pisang merupakan sebuah menu yang enak dimakan dengan nasi panas atau diratah begitu sahaja.
Jantung pisang dibuang kulit tinggal yang putih.
Anda juga boleh mencampurkan kulat sisir dan batang lambuk. Menyajikan masakan atau makanan sehari-hari praktis yang tidak monoton Berikut rahasia kumpulan aneka kreasi dan variasi olahan resepi tumis jantung pisang pedas tidak pahit sajian sedap istimewa lengkap dengan cara. Rebus dengan sedikit garam untuk mengelakkan jantung menjadi hitam.